Zo weet je wat jouw missie is

We zijn allemaal op aarde gekomen omdat we een missie hebben.

Maar wat is nou die missie? Voor veel mensen is dat helemaal niet zo duidelijk.

En dus een reden om nog na te denken.

Maar met nadenken verdien je meestal niet zo veel als ondernemer.

Om klanten te krijgen zal je acties moeten nemen en van je laten horen.

De bereidheid om in actie te komen is er meestal wel. Maar omdat je niet weet wat je van jezelf moet laten horen blijven de acties dan toch liggen.

Ik hoor dan sommige ondernemers zeggen: ik kan nog geen productaanbod uitwerken want ik weet nog niet precies wat mijn missie is.

Of er wordt nog geen website gemaakt omdat je niet weet wat je erop zal zetten.

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik doe ook maar wat.

Maar ik doe.

En door te doen wordt het steeds meer helder wat mijn missie is.

Je kan beginnen met op te schrijven wat je wel weet. En vaak door het dan op te schrijven en over te delen komen de eerste klanten.

En als die klanten dan iets anders willen dan jij aanbiedt dan verfijn je jouw aanbod. Mits je het aanspreekt natuurlijk.

Ondernemen op je eigen ritme vraagt wel van je dat je kiest om dat te doen wat je leuk vindt en soms vragen klanten iets van je wat je niet wil doen. Doe het dan niet.

Wanneer weet je dan wat je missie is? Of dat het dicht bij je missie ligt?

Ik voel dat in mijn lichaam. Ik voel me dan goed en blij bij wat ik doe.

Ik krijg positieve feedback die mij nog blijer maakt.

En soms maak ik iets mee waarvan ik het gevoel heb dat ik het al eerder meegemaakt heb terwijl ik zeker weet dat het niet zo is.

Dan is het net een droom zoals ik die situatie ervaar.

Gaat mijn energie omlaag, moet ik duwen en trekken om resultaten te bereiken dan weet ik dat wat ik doe niet dichtbij mijn missie ligt.

Door te doen en te luisteren naar mijn lichaam en innerlijke dialoog heb ik stap voor stap steeds meer het idee dat ik doe waarvoor ik hier ben.

En dat niet helemaal precies met de juiste woorden kunnen omschrijven is oké.

∞ Het is mijn missie om het taboe te doorbreken dat je alles alleen moet oplossen en je voor anderen verborgen houdt dat je met uitdagingen worstelt. Ik ervaar dat als we open delen, elkaar helpen blokkades te doorbreken en zaken aan te pakken waar je nu geen oplossing voor ziet dat je ontspant in het ondernemen en werken aan je bedrijf moeiteloos gaat. 

Help jij mee het taboe doorbreken? Word lid van de Facebookgroep @Samen ondernemen – laat jouw hart spreken voor hoogsensitieve, introverte en hoogbegaafde vrouwelijke ondernemers.