Krachtvrouwen stopt met het aanbieden van de kmo-portefeuille

Om maar direct met de deur in huis te vallen: ik stop met het aanbieden van de kmo subsidie en dat is niet zonder reden. Waarom lees je in dit bericht. Onderaan vind je het laatste aanbod van 2019 om nog met 40% subsidie (tot 1-12-2019 daarna 30%) een individueel traject te volgen.

[leestijd 7-8 minuten]

Ik kende de KMO subsidie niet. Het is door enkele goede gesprekken met anderen, die mij hierop gewezen hebben, dat ik heb besloten om de erkenning aan te vragen. Achter die keuze van toen sta ik nog steeds. Maar na twee jaar is het tijd om te evalueren of ik mijn erkenning zal verlengen of niet.

Geen kwaliteitslabel

De kmo zou mijn bedrijf een professionele uitstraling geven, erkend opleider ben je ten slotte niet zomaar. De audit ‘schrikt’ veel ondernemers af en als jouw bedrijf de erkenning heeft, dan onderscheid je je op die manier van anderen die deze stap niet ‘durven’ zetten.

Ondertussen weet ik beter. De audit gaat enkel over de administratie en het bijhouden van het dossier van je klant en niet over de inhoud van de opleiding. Daarnaast heb ik gezien dat veel opleiders geen eigen erkenning hebben, maar werken via een bedrijf dat de erkenning heeft. Dit maakt dat de kmo voor mij geen kwaliteitslabel is.

Gemakkelijker over de streep

De subsidie zou potentiële klanten over de streep trekken om klant te worden. Door de subsidie worden de trajecten immers goedkoper waardoor klanten de investering gemakkelijker zouden doen dan wanneer je als bedrijf geen subsidie kan aanbieden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat dit een belangrijk argument is geweest voor mijn klanten.

Dat het traject voor de klant goedkoper is, is een feit. Maar het is niet het hoofd argument om klant te worden. Het besluit klant te worden, wordt eerst genomen. Dat er dan subsidie is, is een prettige bijkomstigheid.

Dat ik kmo subsidie kan aanbieden betekent voor mij veel administratie. De uren hiervoor mag ik niet aanrekenen in het traject. De prijs van een traject met of zonder kmo mag immers niet verschillen. Dus reken ik die uren niet door. 

De subsidie is een mooi gebaar van de overheid aan ondernemers. Maar voor de dienstverlener zelf betekent dit eigenlijk een extra kost en belasting van uren en energie.

Die administratie neemt niet alleen mijn kostbare tijd, maar ook van mijn positieve energie. Liever besteed ik die aan mijn klanten dan me bezig te houden met de papierwinkel die hoort bij de kmo.

Betaling in schijven niet mogelijk

De Vlaamse overheid staat geen betaling in termijnen toe wat betekent voor sommige van mijn klanten dat zij nooit hebben kunnen inschrijven voor een opleiding of coachingstraject. Ik vind dat zeer spijtig. Niet voor iedere ondernemer is het mogelijk om een bedrag ineens te betalen. En uitzonderingen mag ik niet maken, dan voldoe ik niet meer aan de regels van de kmo.

De overheid kijkt mee

Naast deze feitelijke reden heb ik ook ervaren dat de Vlaamse overheid op ‘mijn schouder zit’ en meekijkt of ik wel in orde ben met de regelgeving en mijn traject wel voldoet aan de door hun gestelde voorwaarden. Op mij heeft dit het effect dat ik meer vanuit mijn hoofd creëer en minder vanuit mijn innerlijke wijsheid, terwijl daar mijn grootste waarde ligt.

Waarom kies jij voor mij?

Ik heb de laatste maanden gevoeld dat we overgaan naar een tijd waarin we volledig gaan leven en ondernemen vanuit overgave en vertrouwen. We keren steeds meer naar binnen om onze innerlijke wijze stem te leren onderscheiden van de andere stemmen die ingegeven worden door angst en tekort.

Kies jij voor mij omdat ik professioneel ben als erkend dienstverlener voor de Vlaamse overheid? Professionaliteit is wat mij betreft een containerbegrip, een definitie waarmee gesmeten wordt als iets niet naar wens verloopt, het is een oordeel wat buiten onszelf ligt.

Het doet er voor mij niet toe of je mij wel of niet professioneel vindt. Ik wil dat jij kiest om met mij te werken als je vanuit jouw ziel voelt dat ik dé persoon voor jou ben. 

Dat ik professioneel ben lijkt me overigens vanzelfsprekend. Dat is het minste wat je mag verwachten in een zakelijke samenwerking.

De waarde uitwisseling

Als jij kiest om met mij te werken dan is de investering die je daarvoor doet de waarde uitwisseling tussen ons.  Het bedrag dat je betaalt is gelijk aan de waarde die je krijgt. 

Vind je de prijs te hoog? Dan heb je wat ik geef niet nodig of je kan dit nog niet ontvangen. Geld is namelijk dezelfde energie als kracht en liefde. Dat is dus wat je écht krijgt.

Aan de prijs voel je of de waarde vibreert op wat jij nodig hebt. We maken dus een energetische match. En aan de prijs kan je voelen of we die match hebben of niet.

Te duur of te goedkoop is geen oordeel over de prijs. Maar helpt je om te bepalen dat je meer nodig hebt dan ik geef met het traject of dat ik meer geef dan je aan kan in de vorm zoals het traject is.

De overheid op je schouder

Heeft de overheid meebetaald aan het traject dan doet zij ook mee aan dit proces. Haar energie is dan met ons verbonden. Op mijn en waarschijnlijk ook op jouw schouders ‘zit’ de overheid en ze ‘doet’ mee. Ze beïnvloed ons proces. Dit gaat op verschillende manieren, hoe dat werkt laat ik nu verder buiten beschouwing in dit bericht. Waarschijnlijk voel je prima wat ik hiermee bedoel.

Om volledig te werken vanuit mijn innerlijke wijsheid en om ook bij jou het beste naar boven te kunnen halen kies ik ervoor om zuiver en alleen nog met jouw en mijn energie te werken in trajecten. En is het stoppen met kmo subsidie een logisch gevolg daarvan.

Om nu niet plotsklaps deze wijziging door te voeren geef ik je dit jaar nog een laatste kans om met subsidie een traject te volgen bij Krachtvrouwen.

Laatste kans

Wil jij nog 40% kmo subsidie ontvangen op een individueel coachingstraject neem dan direct contact met mij op zodat jij op tijd (voor 1-12-2019) een steunaanvraag indient en €170 euro extra subsidie ontvangt.

Vanaf 1 december wordt de kmo-portefeuille bijgestuurd. De subsidie zal dan 30% zijn. Na 1 januari is het niet meer mogelijk om met subsidie een traject te volgen bij Krachtvrouwen.

Aanbod

Waarom zou je inschrijven voor een individueel traject? 

Dat doe je op het moment dat je werk wilt maken van je zaak en niet langer meer wilt ploeteren met twijfels en onzekerheden.

Door het traject

 • krijg je overzicht van heel het ondernemerschap
 • weet je welke stappen je moet volgen om klanten te krijgen en meer omzet te creëren.
 • ontwikkel je jouw geldmindset
 • ga je voelen en zien dat jij ook succesvol kan zijn met jouw bedrijf
 • leer je ondernemen vanuit jezelf, op jouw ritme en op jouw manier
 • word je focus duidelijk en leer je strategisch werken
 • ontdek je hoe je marketing doet op een manier die bij jou past

Een individueel traject bij Krachtvrouwen betekent niet alleen kennis die je leert omzetten in de praktijk. Je zet stappen op persoonlijk niveau, leert op jezelf vertrouwen, je intuïtie te volgen en hoe je actie neemt vanuit vrouwelijk leiderschap waardoor je balans en rust creëert. 

Waaruit bestaat een Individueel Coachingstraject

Business Assessment:

Elk traject start met een Business Assessment om heel helder te hebben waar jij aan wilt werken zodat je alles uit het traject haalt. Je ontvangt bij de start van het traject een vragenlijst die je beantwoordt. Ik neem dit door en in het eerste gesprek (45-60 minuten) bespreken we samen welke doelen jij wilt bereiken. Dit gesprek gaat door op het kantoor van Krachtvrouwen in Gent of via videocall. Jij kiest: live of online.

Coachingsgesprek: 5 x 45-60 minuten

Iedere twee/ drie weken hebben we een afspraak op maandag, dinsdag of donderdag in de namiddag. De gesprekken zijn bedoelt om jou te coachen in het bereiken van je doelen. Na ieder gesprek krijg je opdrachten en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Door de begeleiding, motivatie, feedback en inspiratie ontwikkel jij je als ondernemer. Je leert hoe je onderneemt op een manier die aansluit bij wie je bent en waar je blij van wordt. Je krijgt ideeën om direct toe te passen. Doordat je slimme strategieën leert, bereik je meer klanten en ontdek je hoe jij je doelen haalt en jouw bedrijf vormgeeft op een manier die helemaal bij jou past. Samen brengen we jouw bedrijf in een stroomversnelling. De gesprekken gaan door op het kantoor van Krachtvrouwen in Gent of via videocall. Jij kiest: live of online.

Krachtvrouwen Mastermind: 3 x op de 3e woensdagvoormiddag van de maand in Gent 

Gedurende jouw traject kom je drie keer naar Gent voor de Krachtvrouwen Mastermind. Deze bijeenkomsten zijn exclusief voor klanten die het Individueel Coachingstraject volgen. De groep bestaat uit maximaal 8 vrouwen. De Mastermind is bedoelt om:

 • ideeën af te toetsen en over te brainstormen.
 • open te kunnen delen over uitdagingen met gelijkgestemden.
 • met elkaar mee te denken en feedback te geven.
 • elkaar te ondersteunen en te empoweren
 • focus te creëren. De Masterminds houden je in beweging op een manier die bij jou past waardoor je minder last hebt van uitstelgedrag.
 • te inspireren: door met anderen te spreken over jouw bedrijf en je plannen kom je tot nieuwe ideeën en inzichten en krijg je een motivatieboost.
 • gelijkgestemde vrouwelijke ondernemers te ontmoeten die met dezelfde visie ondernemen waardoor jouw netwerk groeit en nieuwe vriendschappen ontstaan.
 • jouw kennis en ervaring te delen wat goed is voor je zelfvertrouwen en je meer en nieuwe inzicht geeft in jouw talenten en expertise.
 • Je persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen wat noodzakelijk is voor de groei van jouw bedrijft

Geld & Overvloed Event in Gent

Mijn praktijk heeft bewezen dat als je werkt aan je geldmindset je krachtig jezelf kan zijn, je ontspannen onderneemt en gaat verdienen wat je waard bent. Daarom ontvang je gedurende het traject toegang tot het online Geldmindset Programma en krijg je als bonus een ticket voor het Geld & Overvloed Event wat door zal gaan op zaterdag 7 maart 2020 in Hotel Reylof in Gent.

Persoonlijke ondersteuning

Heb jij tussen de afspraken door vragen of loop je tegen blokkades aan dan hebben we via email contact zodat jij niet hoeft te wachten tot het volgende gesprek.

Praktische informatie

Locatie kantoor Krachtvrouwen: Sint-Jansvest 5 9000 Gent

Wat zijn de kosten?

De kosten voor dit traject zijn € 1700 excl. btw. De kmo-portefeuille geeft jou (tot 1 december 2019) een subsidie van € 680,- excl. btw. Schrijf je in voor 1 januari 2020 dan ontvang je €510 excl. btw subsidie. Vanaf 1 januari 2020 is het niet meer mogelijk subsidie te ontvangen op trajecten bij Krachtvrouwen.

Wanneer start jouw traject?

Jouw traject start in december 2019 of in januari 2020. Nadat je jouw deel van de investering hebt overgemaakt aan de kmo portefeuille en de btw is bijgeschreven op de rekening van Krachtvrouwen plannen we de eerste afspraak. In december heb ik ruimte in mijn agenda om met 4 ondernemers een traject te starten. In januari zijn er ook 4 plaatsen vrij. Dit aanbod is voor 8 ondernemers beschikbaar. Daarna zal je start in februari zijn en is het niet meer mogelijk om kmo subsidie te ontvangen.

Hoe schrijf je in voor een coachingstraject?

Stuur nu een mail met je telefoonnummer naar vivian@krachtvrouwen.be dan bel ik je op voor een kennismakingsgesprek.