Is jouw partner de sponsor van jouw bedrijf?

Deze blog is voor jou als je onderneemster bent en je partner jouw bedrijf en leven sponsort.

Vraag je bij iedere zin af of je door wilt lezen want het zou kunnen dat deze blog meer bij je losmaakt dan je wilt.

Als jij de uitstraling hebt van een business vrouw maar de bankrekening van jouw bedrijf vertelt je dat je dat niet bent dan gaat deze blog pittig voor je zijn.

En weet je. Lees maar door. Voel maar eens goed wat ik bij je los maak. Door dat gevoel helemaal toe te laten zal je krijgen waar je echt naar verlangt: financiële onafhankelijkheid.

Heb je die behoefte niet, bespaar jezelf dan de moeite van het lezen. Bel je vriendinnen op en drink samen nog een prosecco met de bankkaart van je man. Proost op het leven en geniet!

Goed. Je besluit dus verder te lezen. Jij bent dus liever financieel onafhankelijk? Maar je hebt werkelijk geen idee hoe je winstgevend kan worden met jouw bedrijf?

En je zit met een imagoprobleem. Want iedereen denkt (of jij denkt dat iedereen denkt) dat jij succesvol bent?

Je steekt er veel energie en tijd in om een prachtige uitstraling te creëren. Zowel jijzelf en je bedrijf zien er van buiten prachtig uit.

Je gaat mooi gekleed. Je hebt oog voor schoonheid en detail. Jij weet precies hoe jij jezelf en je bedrijf er stralend uit kan laten zien.

Wat we zien is een succesvolle business vrouw.

Maar jij weet wel beter. Jij weet dat dit maar de buitenkant is.

Als je kijkt naar de cijfers van je bedrijf komen die niet overeen met het potentieel wat je van binnen voelt.

Jouw probleem is dat je het werkelijke zelfvertrouwen mist om te zijn wie je bent.

Je hebt een imago gecreëerd en hebt geen idee hoe je jouw bankrekening in balans brengt met wat je uitstraalt aan de buitenkant.

Jij bent die vrouw die met haar neus in de lucht op netwerkevents rondloopt om jouw onzekere binnenkant te maskeren.

Onbereikbaar ben je. Terwijl je steeds aangeeft hoe belangrijk verbinding voor je is.

Je gaat van het ene event naar het andere in de hoop klanten en tools te krijgen die jou helpen je omzetdoelen te bereiken.

Maar echt om hulp vraag je niet. Je durft niet te vertellen hoe het er werkelijk voor staat. Stel je voor welke reacties je dan krijg?

En van alleen het idee al om hulp te vragen krijg je het warm. Daarbij vind je business coaches ook nog eens geldwolven. Onwaarschijnlijk hoeveel geld die durven vragen. Nee dat ga jij echt niet doen.

En als toch besluit om hulp te vragen dan bots je op een probleem: je man. Hij is namelijk van mening dat je geen hulp nodig hebt om klanten te krijgen. Je kan best wat harder werken en minder koffie drinken met vriendinnen.

Dat je opleidingen volgt om beter te worden in je vak begrijpt hij. Je moet tenslotte zorgen dat je dat bijhoudt en ook steeds op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Maar een businesscoach? Nee dat is echt onzin. Werk wat harder. Verhoog je prijzen en zorg gewoon zelf dat je klanten krijgt.

Bovendien heb je nauwelijks omzet dus vindt hij dat je daar eerst zelf maar eens voor moet zorgen zodat je ook eindelijk eens wat bijdraagt aan de huishoudpot.

Tja, daar sta je dan. Je wilt financieel onafhankelijk zijn maar hebt geen idee hoe je aan meer klanten komt. En je huwelijk wil je er ook niet voor op het spel zetten.

Hoe is het toch mogelijk dat vrouwen het toelaten om hun man zo veel inspraak te geven in hun bedrijf?

Ik moet echt de eerste man nog tegenkomen die zich door zijn vrouw laat vertellen hoe hij zaken moet doen en zijn vrouw bepalend daarin laat zijn.

Wanneer kies jij ervoor om een vrouw uit 2020 te zijn?

Laat die onzekerheid er zijn. Neem die onzekerheid serieus en omring je met mensen die jou echt kunnen helpen.

Laat dat imago toch niet langer je leven bepalen. Stop met alle nep verhalen en vertel hoe het er echt voor staat.

Stop met liefdevol maar afstandelijk glimlachen en zeggen dat je het zo druk ermee hebt.

Jij wilt verbinding maar dat heb je nu niet omdat de vrouwen die wel verbinding kunnen maken, voelen dat je niet congruent communiceert. 

Jij straalt van buiten iets anders uit dan je van binnen voelt.

En vrouwen die kiezen voor financiële onafhankelijk die worden onzeker van jou. Die vrouwen voelen jouw imago en dat stoot ze af. Terwijl het juist die vrouwen zijn met wie je echt kan sparren over uitdagingen in het ondernemerschap.

En als je je afvraagt wie ik ben om dit allemaal tegen je te zeggen?

Ik was net als jij ook een prinses op de erwt. Ik ben jarenlang niet financieel onafhankelijk geweest.

Eerst omdat ik samen was met mijn man. Ik werkte part-time in loondienst en nam de zorg voor de kinderen zodat hij carrière kon maken.

Na zijn dood was ik in goede financiële omstandigheden. Alle kosten kon ik prima betalen doordat we het goed geregeld hadden.

Tot de zomer van 2018. Sindsdien staat er op mijn bankrekening niet meer geld dan voor drie maanden.

En kan ik de hoge kosten van de locatie waar ik woon en werk niet langer meer betalen zonder een goede omzet.

Mijn high level leven en mooie buitenkant mag ik dus sindsdien zelf financieren.

Die financiële druk voelen, is even slikken geweest. Maar eigenlijk is het ‘t mooiste wat me is overkomen.

De trots die voel als ik op mijn bankrekening kijk. Het geluk wat ik ervaar als ik ‘s ochtends wakker wordt in het huis waar ik zo graag woon. En bij iedere koffie die ik betaal maak ik een klein sprongetje van geluk.

Ik ben financieel vrij.

Ben ik waar ik wil zijn? Nee zeker niet. Een goed lopend bedrijf creëren vraagt inspanning. Het fundament bouwen vraagt om het nemen van de juiste acties. En het kost tijd voordat je bereik groot genoeg is waardoor klanten jou gemakkelijk online vinden.

Ik ervaar iedere maand opnieuw de uitdaging om mijn omzetdoelen te bereiken. Ook lig ik wel eens een nacht wakker of doe ik een dag niets doordat ik me verlamd voel door de stress.

Vind ik dat erg? Nee. Ik ben een geboren ondernemer. Ondernemen zit in mijn dna. Ik zou voor geen geld op deze wereld mijn bedrijf willen inruilen voor een job in loondienst.

Ik ben geboren om te doen wat ik nu doe: vrouwen te leren hoe zij vol in een vrouwelijke kracht kunnen gaan staan en kunnen ondernemen op een manier die bij hen past.

Door financieel onafhankelijk te zijn voel ik zo veel meer power en zelfzekerheid in mij. Ik voel mij zo veel meer vrouw dan ik me ooit heb gevoeld. Dat is wat ik jou ook gun.

En daarvoor hoef je niet je man te verliezen of bij hem weg te gaan. Financieel onafhankelijk zijn gaat over het kennen van de strategie die bij jou past en vol in je vrouwelijk leiderschap staan.

Wil jij dit ook? Stuur dan nu een mail naar vivian@groeibusinesscoaching.nl en vraag een gratis groeigesprek aan.